Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

ShipPhoto_01_BS.jpgΑντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. ενώ βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Το μοντέλο βασίσθηκε σε σχέδια από το βιβλίο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Texas και την έκδοση με τίτλο THE ADVENTURE OF THE SEA.

Οι φιγούρες προέρχονται από συλλογή φιγούρων (μηχανικών αυτοκινήτων?) της εταιρείας Tamiya και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για το μοντέλο.

Τα υλικά είναι ξύλο πεύκου και κοινή κόλλα ξυλουργών και το πανί του σκάφους προέρχεται από κομμάτι υφάσματος παλαιάς κουρτίνας. Η γάστρα στεγανοποιήθηκε και βάφτηκε με βερνίκι. Τα σχοινιά είναι από κάνναβη, η πέτρινη άγκυρα κατασκευάσθηκε, ενώ οι αμφορείς (100 σε αριθμό) είναι από συνθετική ρητίνη σε καλούπι αρχικού αμφορέα, τμήματος παιγνιδιού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Jose Joaquin Heres Garcia

Χαρακτηριστικά μοντέλου / Model's characteristics

 
Κλίμακα / Scale
Μήκος / Length
Πλάτος / Width
Ύψος / Height
Διαστάσεις / Dimensions :
1:20
67,5 cm
-- cm
-- cm

 

Τύπος γάστρας / Type of hull :
-- cm
Ιστιοφορία / Type of sail :
Ένα (1) τετράγωνο πανί
Όνομα / Νame :
Κερύνεια / Kyrenia ship

Φωτογραφίες από το μοντέλο

 

Ο Jose Joaquin Heres Garcia είναι πολιτικός μηχανικός και εργάζεται στο Ναυτικό Μουσείο της Asturias (Βόρεια Ισπανία) ως υπεύθυνος συντήρησης και επισκευής των εκθεμάτων.

Φωτογραφίες από την κατασκευή του μοντέλου: