Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Εμφάνιση Site 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μέλος

Εγγραφη: 05 Ιαν 2010 - 13:16
Δημοσ.: 6
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Εμφάνιση Site
Καλησπέρα,

Επειδή έχω λίγο ελεύθερο χρόνο και με ενδιαφέρει το site (κατασκευάζω ξύλινα μοντέλα πλοίων), συνεχίζω να το ψάχνω, και έχω κάποιες παρατηρήσεις-προτάσεις (ασχολούμαι με πύλες(portals) μεγάλων δημόσιων οργανισμών, λόγω επαγγέλματος, τα τελευταία 3 χρόνια).
• Στην πάνω δεξιά περιοχή με τα 5 εικονίδια (forum , photo gallery κλπ ) υπάρχει επεξήγηση, που αλλού είναι αγγλική και αλλού ελληνο-αγγλική. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει επεξήγηση στην γλώσσα που έχεις επιλέξει (πχ Δημόσια συζήτηση, έκθεση φωτογραφιών, Σχέδια πλοίων κλπ).
• Το ίδιο ισχύει και στην οριζόντια μπάρα επιλογών (Δημόσια συζήτηση αντί Forum, Συχνές ερωτήσεις αντί Ερωτήσεις FAQs).
• Στην πρώτη αριστερή περιοχή επιλογών μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον όρο «Χάρτης Ιστοχώρου» αντί για Sitemap.
• Αν θέλεις, μπορείς να εμφανίζεις την αγγλική σημαία όταν είσαι στο ελληνικό site και την ελληνική όταν είσαι στο αγγλικό, αλλά αυτό είναι θέμα του σχεδιαστή.
• Τέλος στο αγγλικό site, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, που είναι μόνο για τους επισκέπτες με γνώση της ελληνικής γλώσσας (Recently Added Articles,Photo Galleries κλπ), που προσωπικά δεν το συνιστώ, γιατί είναι ανούσιο να υπάρχει μία πλούσια σελίδα, χωρίς να μπορείς να την καταλάβεις.

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός, αλλά πιστεύω ότι θέλεις και εσύ να έχεις ένα site, όσο το δυνατόν καλύτερο.

Φιλικά Πάνος


16 Μαρ 2010 - 16:22
Προφίλ
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 13:13
Δημοσ.: 229
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Re: Εμφάνιση Site
Αγαπητέ Πανο σε ευχαριστώ για τις επισημανσεις σου. Το πρωί καλύτερα θα τις κοιτάξω με περισσότερο προσοχή και θα σε ενημερώσω σχετικά.


16 Μαρ 2010 - 23:57
Προφίλ
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 13:13
Δημοσ.: 229
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Re: Εμφάνιση Site
Αγαπητέ Πάνο τοποθετούμε στις πολύ σωστές επισημάνσεις σου και με τη σειρά που τις έθεσες.
1. Έχεις δίκιο οτι είναι προτιμότερο να υπάρχει επεξήγηση στην γλώσσα που επιλέγεις αλλά το συγκεκριμένο module με τα εικονίδια δεν προβλέπει τέτοια δυνατότητα (δίγλωσσο).
2. Για την μπάρα επιλογώ έχεις δίκιο και μπορεί να διορθωθεί. Κρατώ όμως τη λέξη "Forum" ως μικρότερη και πλέον πολύ διαδεδομένη στους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου.
3. Xάρτης Ιστοχώρου (ΟΚ)
4. Για τα σημαιάκια που αναφέρεις, υπάρχει περιορισμός από την εφαρμογή και δεν αλλάζει.
5. Στο τέλος δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείς. Αυτό όμως που σίγουρα ξέρω, είναι οτι δεν είναι εφικτό από εμάς (στην παρούσα φάση) να μεταφραστεί όλο το περιεχόμενο του naftotopos. Η οποιαδήποτε όμως συνεισφορά ή βοήθεια φίλου επάνω σε αυτό το θέμα, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.


18 Μαρ 2010 - 00:10
Προφίλ
Μέλος

Εγγραφη: 05 Ιαν 2010 - 13:16
Δημοσ.: 6
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Re: Εμφάνιση Site
Καλημέρα,

Όσο αφορά το τελευταίο θέμα που είχα αναφέρει, εννοώ ότι, η ενότητα στην πάνω περιοχή με τίτλο "Recently Added Articles", έχει 3 επιλογές στην ελληνική γλώσσα, και η ενότητα "Photo Gallery" έχει 6 επιλογές με ελληνική επεξήγηση, που δεν μπορεί να καταλάβει ένας μη γνώστης της γλώσσας μας, οπότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής των.

Φιλικά Πάνος


18 Μαρ 2010 - 13:42
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Απάντηση στο θέμα   [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Μετάφραση Γιάννης Ορφανίδης