Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο naftotopos τηρεί με αυστηρότητα συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας, πολιτική επεξεργασίας δεδομένων και διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών του χρήστη της ιστοσελίδας του και για την προστασία των Προσωπικών του Δεδομένων σύμφωνα με τη σχετική κείμενη νομοθεσία, τους Κανονισμούς της ΑΔΑΕ και την Πολιτική Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Πολιτική Ασφαλείας) που τηρεί.

Αν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας και να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί στον ιστότοπό μας.

Η Πολιτική Ασφάλειας του naftotopos.gr, έχει ως γνώμονα τις σχετικές διατάξεις του Εθνικού Δικαίου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και περί διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ν. 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον Ν. 3471/2006 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως ισχύουν σήμερα, τους Κανονισμούς Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών της Α.Δ.Α.Ε. όπως έχουν δημοσιευτεί στα ΦΕΚ 87 & 88/26-1-2005 και ισχύουν, το Π.Δ. 47/2005) και τις σχετικές διατάξεις του Κοινοτικού Δικαίου (Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων/ΓΚΠΔ – 2016/679).

Τα σχετικά κείμενα είναι δημοσίως διαθέσιμα και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αρμόδιων εποπτικών/ελεγκτικών Αρχών, ήτοι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) (www.dpa.gr), της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) (www.adae.gr) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) (www.eett.gr).

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών της ιστοσελίδας μας διαμορφώνεται βάσει των ως άνω διατάξεων, και αναπροσαρμόζεται σε περιοδική βάση, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της ισχύουσας νομοθεσίας.


Δεδομένα που συλλέγονται:

Οποιοσδήποτε χρήστης του διαδικτύου επισκέπτεται το site μας, δεν απαιτείται να υποβάλει προσωπικά στοιχεία για να χρησιμοποιήσει τον δικτυακό τόπο.

Αν ο επισκέπτης επιθυμεί την χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας, τότε κατά την εγγραφή του θα του ζητηθεί να δηλώσει τα εξής στοιχεία:


Σκοπός συλλογής δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στην ιστοσελίδα μας αφορούν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία για την ασφαλή και αποτελεσματική επικοινωνία μας με τον εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα μας χρήστη.

Για να υπάρχει καταγεγραμμένη η απόδειξη της συναίνεσης του χρήστη στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων από την ιστοσελίδα μας, καταγράφεται η IP διεύθυνση της σύνδεσης του πελάτη, ο χρόνος καθώς και τα στοιχεία για τα οποία έδωσε τη συναίνεσή του.

Παράλληλα, όταν ο εγγεγραμμένος χρήστης αποστέλλει ένα ερώτημα ή αίτημα μέσω διαδικτύου, συναινεί στο γεγονός ότι όποια πληροφορία παρέχει, χρησιμοποιείται από το naftotopos.gr για να του απαντήσει.

 

Χρόνος τήρησης Δεδομένων

Τα προσωπικά στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα παραμένει ο χρήστης εγγεγραμμένος στην ιστοσελίδα μας, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα άμεσης διαγραφής τους εφ΄όσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τον ίδιο.

 

Κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων

Ο naftotopos δηλώνει ρητώς ότι τα δεδομένα οιασδήποτε μορφής, τα οποία συλλέγονται μέσα από την ιστοσελίδα του είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να πωληθούν, ενοικιασθούν, μεταβιβασθούν ή γνωστοποιηθούν σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος και για οποιονδήποτε λόγο.

 

Δικαιώματα του χρήστη

Γνωρίζουμε και αποδεδειγμένα προστατεύουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα του χρήστη της ιστοσελίδας μας που προστατεύονται από τον GDPR, παρέχοντας το δικαίωμα πρόσβασης / διόρθωσης / διαγραφής των δεδομένων και το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων, αλλά και το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων. Ο naftotopos αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Μέτρα ασφαλείας για προστασία δεδομένων

Τα δεδομένα που καταχωρίζονται και φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας, αποθηκεύονται σε διακομιστές που προστατεύονται με τα ισχυρότερα δυνατά επίπεδα μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα και με την Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων (https://www.isol.gr/gdpr/) της iGROUP Πληροφορική ΕΠΕ, εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο του Internet και της πληροφορικής που συνεργάζεται ο naftotopos.

 

Πολιτική cookies

Για να μπορούν να προσφέρουν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα και session: τα μόνιμα cookies παραμένουν στο σκληρό σας δίσκο και αφού τελειώσετε την επίσκεψή σας, μνημονεύοντας μια μεγάλη γκάμα στοιχείων τα οποία χρησιμοποιούνται για την επόμενη επίσκεψη. Τα session cookies χρησιμοποιούνται μόνο για να αναγνωρίσουν ότι μπαίνετε στο site, ώστε να μη χρειάζεται να σας ζητείτε password σε όλες τις σελίδες που περιλαμβάνουν συναλλαγή στοιχείων. Αυτά σβήνονται αμέσως αφού φύγετε από το site.

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί session cookies: για να μη σας ζητάμε συνεχώς password όταν επισκέπτεστε τις διάφορες σελίδες μας, θα πρέπει να σας αναγνωρίζουμε όταν εισέρχεστε σε μη προσβάσιμες από τους απλούς επισκέπτες μας περιοχές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να αποδέχεται την ύπαρξη των cookies, να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα cookie ή να απορρίπτει την εγκατάσταση των cookies. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ρυθμίσει τον περιηγητή του (browser: Firefox, Chrome, Opera, Safari κτλ) να απορρίπτει τα cookies, μπορεί να περιηγηθεί στο site μας ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα εγγραφεί στην ιστοσελίδα μας και τότε είναι απαραίτητη η αποδοχή τους.

Αν δεν συμφωνείτε με την παραπάνω πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας και να διαγράψετε το λογαριασμό που διατηρείτε μαζί μας.

Για χρήστες κάτω των 18 ετών θεωρείται δεδομένη η εκ των προτέρων εξασφάλιση της συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων σε κάθε περίπτωση δήλωσης προσωπικών στοιχείων

 

Τροποποιήσεις στην παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο naftotopos διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της παρούσας πολιτικής δεδομένων, πάντα σύμφωνα με τους Νόμους και το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.