Κατασκευή λάμπας πετρελαίου (κλίμακα 1:12)

Για τους φίλους που θέλουν να διακοσμήσουν το μοντέλο τους με μία λάμπα πετρελαίου και θέλουν να την κατασκευάσουν. προτείνεται η παρακάτω μέθοδος.

1. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι μιας ξύλινης βέργας κοντά στη διάμετρο της λάμπας που θέλουμε να φτιάξουμε. Κάνουμε μια τρύπα στον άξονα της με περιστροφικό εργαλείο και όταν εμφανιστεί το τρυπάνι από την άλλη πλευρά διευρύνουμε (φαρδαίνουμε) τη δεύτερη τρύπα (εξόδου) .

Στην συνέχεια «καρφώνουμε» δίπλα στο τρυπάνι μία οδοντογλυφίδα και έτσι ασφαλίζουμε με αυτό τον τρόπο το ξύλινο κύλινδρο πάνω στο τρυπάνι. Έχουμε πετύχει έναν "πρόχειρο" τόρνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε.

 

2. Με μία λίμα χαράζουμε και κόβουμε τον κύλινδρο στα σχήματα που παρουσιάζουν στη φωτογραφία.

 

3. Έπειτα με το κεφάλι μιας καρφίτσας, ως καπάκι (του δοχείου), ένα κομμάτι πλαστικού γυαλιού (από ένα στυλό) και λίγο σύρμα ως χειρολαβή λαβή κάνουμε την σύνθεση..

 

4. Με τα υλικά που φαίνονται στη επόμενη φωτογραφία. και μερικές πρόσθετες τρύπες στα πλευρά των ξύλινων κομματιών έχουμε μια δεύτερη έκδοση λάμπας...

 

5. Κλείνοντας τις τρύπες και χρωματίζοντας έχουμε «πετρελαιό-λαμπες» (scratched) για να διακοσμήσουμε το αλιευτικό (συνήθως) μοντέλο μας.

Καλή επιτυχία