Ανάλογα με την κλίμακα του μοντέλου που κατασκευάζουμε, παίρνουμε ένα ξύλινο κύλινδρο και κόβουμε φέτες που θα αποτελέσουν τις μπιγότες. Με μία απλή βοηθητική κατασκευή (βλ. παρακάτω φωτογραφία) ανοίγουμε τις τρύπες πάνω σ' αυτές.
Επιλέγοντας τον κατάλληλο σφικτήρα, συγκρατούμε σφικτά (για ασφάλεια) και τις τρεις καρφίτσες μαζί πάνω στο περιστροφικό μας εργαλείο. Συνίσταται για τη καλύτερη εφαρμογή τους αλλά κυρίως για την ασφάλειά μας, να χρησιμοποιούμε καρφίτσες γραφείου (μαλακές), που μπορούν να λυγίσουν.Στη συνέχεια παίρνουμε μία μπιγότα και περνάμε τρεις καρφίτσες από τις τρύπες που προηγούμενα έχουμε ανοίξει.
Προσοχή!!! Κατα την περιστροφή πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά ειδικά προστατευτικά γυαλιά.Επίσης, πρέπει να τις τοποθετούμε όσο πιο βαθιά γίνεται, για να έχουμε την μπιγότα όσο πιο κοντά στην άκρη του εργαλείου μας. Αυτό εξυπηρετεί ώστε να μπορούμε να πετύχουμε τη βέλτιστη κυκλική περιστροφή της μπιγότας γύρω από τον άξονα που έχει σχηματισθεί από τις τρείς καρφίτσες μαζί.
Θέτοντας σε λειτουργία το περιστροφικό μας εργαλείο και με την άκρη μιας κωνικής λίμας αρχίζουμε να φτιάχνουμε το κεντρικό αυλάκι. Πρώτα με την μύτη της λίμας και στην συνέχεια με την υπόλοιπη.
Όταν δούμε ότι φτιάξαμε το αυλάκι που θέλουμε, χωρίς να σταματήσουμε το εργαλείο, με μία επίπεδη λίμα ή γυαλόχαρτο ή με το μικρό σφουγγαράκι γυαλίσματος λειαίνουμε τα εξωτερικά άκρα της μπιγότας.
Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ικανοποιητικό από όσο φαίνεται σε μία φωτογραφία. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία ιδιοκατασκευή που σε κάθε περίπτωση έχει τη δική της αξία.Γυρίζουμε την μπιγότα και από την άλλη πλευρά, την σταθεροποιούμε πάλι με τις καρφίτσες πάνω στο εργαλείο και λειαίνουμε καλύτερα τις άλλες άκρες της. Σ' αυτό το σημείο βελτιώνουμε και το κεντρικό αυλάκι με ένα δεύτερο πέρασμα με την κωνική μας λίμα.
Καλή επιτυχία