Φανοί ναυσιπλοΐας

Η αναπαράσταση των πλευρικών φαναριών πλοήγησης ενός μοντέλου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά ως συνήθως η καλύτερη λύση είναι η και πιό απλή.

Υλικά

  • Χρωματιστά (Πράσινο και Κόκκινο) λαμπάκια LED 5mm
  • Φύλλο χαλκού 5 mm ή χαρτοταινία.

 

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα συρμάτινα άκρα του κάθε led και μέχρι ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα που να εμποδίζουν την στήριξη σε όρθια θέση.

Διαμορφώνουμε το καμπύλο άνω άκρο του σε επίπεδο και σε ύψος ανάλογο της κλίμακας στην οποία δουλεύουμε κι έτσι ώστε η τελική του μορφή να είναι ένας μικρός χρωματιστός κύλινδρος.

Στη συνέχεια, κόβουμε λεπτές λωρίδες χαλκού σε πλάτος ανάλογου με την εμφάνιση που θέλουμε να έχει το φανάρι και τυλίγουμε τα άνω και κάτω μέρη του κυλίνδρου, καθώς και τα 2/3 ανάμεσα στις δύο αυτές λωρίδες και το οποίο θα αποτελεί το πίσω μέρος του φαναριού.

Αντί χαλκού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτοταινία κι αφού προηγουμένως την έχουμε χρωματίσει στο χρώμα του χαλκού ή μπρούντζου.

 

Κάθε λωρίδα μπορεί να ασφαλισθεί στην θέση της με μικρή ποσότητα κόλλας. στο τέλος του με κόλλα.

Σε ό,τι αφορά το καπέλο (καμινάδα) του φαναριού μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τμήματα χαλκού σε διάφορες μορφές, απλό κυλινδρικό, κωνικό, καμπύλο, κυματοειδές.

Θεωρώ πως αν και απλή κατασκευή, μας δίνει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.